ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ… ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ;

Το τραγούδι λέει καλοκαιρινές διακοπές για πάντα, αλλά πόσο ισχύει αυτό όταν το μυαλό τρέχει στις υποχρεώσεις και σε εκκρεμότητες που μας περιμένουν με το πέρας των διακοπών;

Έχει υπολογιστεί ότι ο άνθρωπος κάνει περισσότερες από 50.000 σκέψεις την ημέρα, εκ των οποίων το 95% είναι επαναλαμβανόμενες. Το μοτίβο αυτό δεν σταματά ούτε την περίοδο των διακοπών για τους περισσότερους από εμάς. 

Η λέξη διακοπή ετυμολογικά σημαίνει σταματώ κάθε μου ενέργεια προσωρινά ή οριστικά. Το επόμενο βήμα είναι να κάνω επανεκκίνηση. Και η καταλληλότερη στιγμή για αυτό είναι οι καλοκαιρινές αποδράσεις.

Το πρώτο βήμα για να απολαύσετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές, είναι να αφήσετε πίσω τακτοποιημένες τις περισσότερες υποθέσεις σας, οικογενειακές και επαγγελματικές. Οργανώστε το γραφείο σας και τις εκκρεμότητές σας και αφήστε έναν τακτοποιημένο χώρο ώστε όταν γυρίσετε να προσαρμοστείτε με ευκολία και με οργάνωση στο πρόγραμμά σας.

Και φύγατε για διακοπές. Η μία και μόνη συμβουλή που έχω να σας δώσω είναι :

Ζήστε συνειδητά το κάθε σας λεπτό. Απολαύστε την κάθε καλοκαιρινή σας στιγμή κι αν οι σκέψεις έρχονται να κατακλύσουν το μυαλό σας απλά προσπεράστε τις, και αφήστε τις να φύγουν όπως τα σύννεφα. Άλλωστε είναι απλά σκέψεις, δεν είναι κάτι υπαρκτό ή κάτι που μπορείτε εκείνη την στιγμή να διαχειριστείτε. Αντικαταστήστε την ενέργεια που συνηθίζετε να δίνετε στις  αγχωτικές σκέψεις σας, με την ενέργεια των αισθήσεων  που σας προσφέρουν οι στιγμές σας. Γίνεται ολόκληροι ένα με την φύση, την χαρά που προσφέρει η παρέα, η συντροφικότητα. Κολυμπήστε με ενσυνειδητότητα, γευτείτε, ακούστε, μυρίστε, δείτε και γεμίστε εικόνες χωρίς να κρίνετε ή να σκέφτεστε το μετά.

Ακόμη και το να έχετε πρόγραμμα στις διακοπές σας θέλει σκέψη και είναι αγχωτικό. Θα σας πρότεινα λοιπόν, να αφήσετε το μετά, το τι θα κάνουμε την επόμενη μέρα και σε πια παραλία θα κολυμπήσουμε και ζήστε απλά το σήμερα. Όσο περισσότερο μπορείτε αφήστε ελεύθερο το πρόγραμμα και το μυαλό σας.

Το να ζείτε ενσυνείδητα την κάθε στιγμή, θα σας προσφέρει όμορφες αναμνήσεις, ηρεμία, γαλήνη και απόλυτη ξεκούραση. Το μυαλό μας έχει την ικανότητά να αναπλάθεται. Με κάθε νέα εικόνα, κάθε νέο ερέθισμα, εμπειρία, δημιουργούνται νέοι νευρώνες. Κι αυτό σημαίνει λιγότερο άγχος, καλύτερη μνήμη, καλύτερες διαπροσωπικές σχέσεις, ευεξία, ανθεκτικότητα.

Κάντε αυτό το δώρο στον εαυτό σας. Το αξίζει! Είναι η επιβράβευσή σας για τους κόπους όλης της χρονιάς! Αφήστε τις σκέψεις, ζήστε την στιγμή και ΚΑΛΕΣ ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *