ΑΠΟ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχει άνθρωπος που οι σκέψεις του και οι επιθυμίες του να μην τον έχουν οδηγήσει να κάνει όνειρα. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό και ιδιαίτερα αναζωογονητικό γιατί τα όνειρα είναι αυτά που μας δίνουν χαρά και αισιοδοξία. Τι είναι όμως στην πραγματικότητα τα όνειρα;

Όνειρο είναι απλά μια επιθυμία, μια ιδέα, μια ευχή για κάτι που θα θέλαμε να έχουμε ή να είμαστε. Είναι η φαντασίωση για το μέλλον που αν δεν κινηθούμε προς αυτήν και την πραγμάτωσή της, τις περισσότερες φορές παραμένει όνειρο. Το όνειρο μπορεί να είναι η κινητήριος δύναμη για να πετύχουμε έναν στόχο αν αυτό δεν παραμείνει απλά μια ευχή.

«Ένα όνειρο είναι μονάχα ένα όνειρο. Ένας στόχος είναι ένα όνειρο με σχέδιο και προθεσμία.»

Harvey Mackay
Αμερικανός συγγραφέας

Κι εκεί κρύβεται το στοίχημα και το μυστικό για την επιτυχία. Να μεταμορφώσουμε το όνειρο σε στόχο.

Κι αυτό γιατί ο στόχος είναι απύθμενη λαχτάρα μας για την βελτίωση της τωρινής μας κατάστασης και η οποία είναι τόσο μεγάλη ώστε με τις σωστές, συγκεκριμένες ενέργειες είναι απόλυτα σίγουρο ότι θα πραγματοποιηθεί.

Το πρώτο βήμα για να δημιουργήσουμε τον στόχο μας, είναι να συνειδητοποιήσουμε τι πραγματικά θέλουμε να πετύχουμε. Να κάνουμε δηλαδή απόλυτα συγκεκριμένο το όνειρο.

Αναλογιστείτε τι εργαλεία έχετε για να τον πετύχετε. Ποια προσόντα σας βοηθούν στην επίτευξή του. Τι άλλο χρειάζεστε και πως, ποιος ή από που μπορείτε να εμπλουτίσετε την εργαλειοθήκη σας ώστε να έρθετε ποιο κοντά στον σκοπό σας.

Οραματιστείτε την επιτυχία. Τι γεύση έχει; Τι εικόνες βλέπετε; Ποια συναισθήματα σας πλημυρίζουν; Αφήστε όλες τις αισθήσεις σας να απολαύσουν τον τελικό προορισμό και ζήστε την εμπειρία σαν να έχει ήδη συμβεί.

Αναλάβετε δράση βάζοντας μικρά βήματα στην αρχή και ορίστε ένα χρονοδιάγραμμα. Τίποτα δεν γίνεται αν δεν βάλεις συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια. Σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε σήμερα, την ερχόμενη εβδομάδα, σε δέκα ημέρες, και προσπαθήστε να μην παρεκκλίνετε.

Στόχος, σημαίνει δράση, ροή. Οι άνθρωποι που βάζουν στόχους και δουλεύουν γι’ αυτούς είναι ήδη πετυχημένοι, γιατί γνωρίζουν πού πηγαίνουν. Οι στοχευμένοι άνθρωποι είναι οι ευτυχισμένοι άνθρωποι. Είναι αυτοί που απολαμβάνουν το ταξίδι της ζωής.  

«Να έχεις έναν στόχο για όλη σου τη ζωή, έναν στόχο για ένα μέρος της ζωής σου και έναν στόχο για κάθε χρόνο. Έναν στόχο για κάθε μήνα, έναν στόχο για κάθε εβδομάδα, έναν στόχο για κάθε μέρα, έναν στόχο για κάθε ώρα και κάθε λεπτό. Και να θυσιάζεις τον μικρότερο στόχο για τον μεγαλύτερο.»

Λέων Τολστόι
Ρώσος συγγραφέας

(Visited 3 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *